Home > Kennisblog

Kennisblog

Stress bij jonge kinderen

08 - maart - 2020

Stress is gezond voor jonge kinderen. Het is belangrijk dat kinderen leren omgaan met stressvolle gebeurtenissen. Wanneer wordt stress ongezond? En wat kan het effect hiervan zijn?

Wij waren er vaak te laat bij

01 - februari - 2020

Tijdens ons werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie hebben wij gelukkig veel kinderen en ouders kunnen ondersteunen. Toch begon er iets te knagen.

Lastige ouders? 7 communicatie tips

21 - januari - 2020

Professionals kunnen zich onzeker voelen in het contact met ouders. Zeker wanneer zij met 'lastige ouders' te maken hebben.

Waar blijven de vaders?

15 - augustus - 2019

In programma's die erop gericht zijn de gezondheid van moeders en de baby tijdens en kort na de zwangerschap te verbeteren blijft de rol van vaders vaak onderbelicht.

Ontwikkeling babybrein

25 - juli - 2019

Hoe kun je als pedagogisch medewerker en gastouder impact hebben op de ontwikkeling van het babybrein?

Wat is epigenetica?

03 - juli - 2019

Werk jij met zeer jonge kinderen in de kinderopvang of de geboortezorg? Dan is het goed om te weten dat ervaringen van kinderen invloed kunnen hebben op de expressie van het genetisch materiaal.

Infographic de eerste 1001 dagen

22 - mei - 2019

De eerste dagen in de ontwikkeling van kinderen zijn belangrijk hoor je vaak. Maar waarom eigenlijk? Wordt dit niet een beetje overdreven?

E-learning: ‘De beste start in het leven’

04 - april - 2019

De Sustainable Development Goals Academy heeft een gratis beschikbare 8-weekse e-learning ontwikkeld: 'The best start in life'. Early Childhood Development for Sustainable Development.