Home > Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Rogier Thesing

Aan de Universiteit Leiden heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd met als specialisatie neuropedagogiek (hersenontwikkeling kinderen). Als onderzoeker en behandelaar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik honderden kinderen en ouders behandeld, professionals gecoacht en trainingen ontwikkeld. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel als mogelijk te kitesurfen.

Florine Troupin

Eigenlijk wilde ik altijd graag astronaut worden. Toch ben ik op een gegeven moment psychologie gaan studeren. Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog kind- en jeugd afgerond. Ik heb ruime ervaring als BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Voor verschillende doelgroepen en organisaties heb ik trainingen ontwikkeld en verzorgd.

 

Neem contact op

 

Er begon iets te knagen

Als behandelaren en onderzoekers binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie hebben wij gelukkig veel kinderen en ouders kunnen ondersteunen. Toch begon er iets te knagen. Meer en meer realiseerden wij ons:

We waren er vaak te laat bij!

Kinderen en gezinnen keerden soms keer op keer terug voor gesprekken met hulpverleners. Juist bij deze kinderen hadden de allereerste ervaringen in het leven vaak gigantische impact gehad. Dat is de reden geweest om 1001dagen® op te richten. Het ‘manifesto 1001 critical days’ uit het Verenigd Koninkrijk is hierbij een grote inspiratiebron.

De eerste 1001 dagen

1001 dagen verwijst naar de periode van de zwangerschap tot 2-jarige leeftijd. Dit is de meest kansrijke, maar ook kwetsbare periode in de ontwikkeling van kinderen ooit. Wanneer we zorgen voor positieve ervaringen tijdens deze dagen bouwen we aan een psychisch en lichamelijk gezondere nieuwe generatie.

Ervaren trainers

We hebben niet alleen veel kennis uit boeken geleerd. Wij hebben met onze voeten in de klei gestaan. Soms heel diepe klei. We hebben gewerkt met kinderen en ouders met zeer ernstige problematiek. Individueel en in groepen. Thuis bij gezinnen, op kantoor, in de kliniek, op straat, waar dan ook.

 

Neem contact op

 

Hoe pas je morgen toe wat je vandaag leert

Wij zitten bovenop de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen over de ontwikkeling van jonge kinderen. Deze kennis vertalen we graag naar de praktijk van elke dag.

Specialisten

1001dagen verzorgt hoogwaardige training, scholing en deskundigheidsbevordering. Dit doen wij voor professionals en organisaties uit verschillende domeinen die betrokken zijn bij zeer jonge kinderen. Omdat wij erin geloven dat zo vroeg als mogelijk het verschil gemaakt moet worden.

Passen wij bij jou?

Denk je dat wij goed bij elkaar zouden passen? Voor een goede samenwerking vinden wij het heel belangrijk dat het goed ‘klikt’ tussen ons. Dat is wat ons betreft de basis voor succes. Je kunt altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ben jij benieuwd naar onze trainingen voor de kinderopvang, gastouders of bijscholing voor kraamverzorgenden?