Home > Trainingen > Kinderopvang > Emotionele veiligheid en hechting

Emotionele veiligheid en hechting

Ontwikkelingstaken

Een van de belangrijkste ontwikkelingstaken van jonge kinderen is zich veilig te hechten aan de ouders/ verzorger(s). De baby leert voor het eerst vertrouwensrelaties aangaan met volwassenen. Het verloop van de hechting heeft veel invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling op latere leeftijd.

Achterhaald

Hechting gaat gelukkig allang niet meer alleen over de emotionele band tussen moeder en kind. Dat is achterhaald. Inmiddels weten we dat andere volwassenen in de omgeving van kinderen belangrijke hechtingsfiguren kunnen zijn. Bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en gastouders.

Emotionele beschikbaarheid

Het bieden van emotionele veiligheid aan baby’s is wat ons betreft veruit de belangrijkste taak wanneer je met jonge kinderen werkt. Het is ook een voorwaarde om aan andere doelen te kunnen werken. Wij staan voor een op hechting geörienteerde opvang van baby’s. Wat is hechting eigenlijk? Hoe zorg jij dat je emotioneel beschikbaar bent voor de baby? Kan hij veilig de omgeving ontdekken en steun bij je vinden als hij dat nodig heeft? Hoe ben jijzelf gehecht en welke invloed heeft dit op hoe jij in het werk staat? Hoe kun je iedere dag emotionele veiligheid bieden aan baby’s?

Programma

  • 3 uur interactieve training
  • De nieuwste wetenschappelijke inzichten vertaald naar de praktijk
  • Actieve werkvormen en fascinerend beeldmateriaal
  • Incompany training
  • Aanmeldingen per groep of team

Kosten

Per cursist : 129,- incl. BTW

Onze visie

De eerste 1001 dagen in het leven van kinderen, de periode van de zwangerschap tot tweejarige leeftijd, kunnen bepalend zijn voor het verdere verloop van de ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. Zo vroeg mogelijk investeren in de ontwikkeling leidt tot het beste resultaat op lange termijn.

Meer over onze visie