Home > Trainingen > Kinderopvang > Werken met baby’s (IKK erkend)

Werken met baby’s (IKK erkend)

‘Super interessant! Het was leuk om met elkaar op deze manier ervaringen en kennis te delen. Leuke, afwisselende werkvormen en heel veel nieuwe kennis geleerd. De trainer had duidelijk zeer veel kennis over de ontwikkeling van baby’s.’

Babyspecialist in 3 dagdelen

De theoretisch zeer sterk onderbouwde baby cursus bestaat uit 3 dagdelen. We leiden op tot babyspecialist. Video interactie begeleiding doen wij onderling met de collega’s uit het team. De tijd dat een ‘expert’ de medewerkers komt vertellen hoe zij het zouden moeten doen ligt gelukkig achter ons. Wij maken zeer nadrukkelijk gebruik van de kracht van de groep. Wij verzorgen deze scholing incompany voor kinderdagverblijven en gastouders.

> Neem direct contact met ons op

1. De eerste 1001 dagen

De eerste bijeenkomst staan de eerste 1001 dagen centraal. Dit is de belangrijkste periode in de ontwikkeling van kinderen ooit. Een flink aantal van deze dagen brengen kinderen door in de kinderopvang. Wat gebeurt er tijdens deze cruciale periode in de vroege ontwikkeling van kinderen? Waarom zijn deze dagen zo belangrijk? Hoe ontwikkelt het babybrein zich en welke invloed heb jij hierop?

2. Emotionele veiligheid, hechting en stress

Het bieden van emotionele veiligheid is de belangrijkste opdracht wanneer je met baby’s werkt. Hoe kun je als babyspecialist deze emotionele veiligheid bieden? Het verloop van de hechting is één van de belangrijkste aspecten in de ontwikkeling van baby’s. Wat is hechting eigenlijk? Hoe kun je stress vermijden bij baby’s?

3. Spiegelen met beelden

De laatste bijeenkomst van de opleiding tot babyspecialist bekijken wij videobeelden die de collega’s van elkaar hebben gemaakt tijdens de interactie met baby’s. Tijdens de praktijkopdracht ‘watch, wait & wonder’ filmen de collega’s elkaar. Deze beelden worden in de groep geanalyseerd en besproken volgens een vast protocol vanuit de oplossingsgerichte benadering. Leren van elkaar (peer learning) staat hier centraal.

Zeer interessant wat Rogier vertelde over de eerste 1001 dagen. Fantastisch om te zien hoe hij de groep hierin meenam. Ik zag dat mijn medewerkers heel geïnteresseerd en actief waren tijdens de training.’

Alle training en scholing van 1001dagen® wordt verzorgd door een universitair opgeleide gedragswetenschapper met ruime praktijkervaring in het werken met kinderen, ouders, coachen van professionals en het ontwikkelen van trainingen.’

> Lees meer over ons

Kosten

Incompany training : € 475,- per deelnemer,-

Onze visie

De eerste 1001 dagen in het leven van kinderen, de periode van de zwangerschap tot tweejarige leeftijd, kunnen bepalend zijn voor het verdere verloop van de ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. Zo vroeg mogelijk investeren in de ontwikkeling leidt tot het beste resultaat op lange termijn.

Meer over onze visie