Home > Trainingen > Kraamzorg > Hechting (kckz geaccrediteerd)

Hechting (kckz geaccrediteerd)

‘Alle training en scholing van 1001dagen® wordt verzorgd door universitair opgeleide gedragswetenschappers met ruime praktijkervaring in het werken met kinderen, ouders, coachen van professionals en het ontwikkelen van trainingen.’

Inhoud van de scholing

Hechting speelt een zeer belangrijke rol tijdens de eerste 1001 dagen in de ontwikkeling van kinderen, de periode van de zwangerschap tot 2-jarige leeftijd. Tijdens deze geaccrediteerde nascholing voor kraamverzorgenden leer je het volgende:

  • Wat is hechting?
  • Waarom kan de kwaliteit van gehechtheidsrelaties zoveel invloed hebben op het verdere verloop van het leven?
  • Wat is de relaties tussen hechting en de ontwikkeling van het (baby) brein
  • Hoe kun je een veilige gehechtheidsrelatie met de ouders/ verzorgers stimuleren?
  • Wat zijn de risicofactoren voor onveilige hechting?
  • Communiceren met ouders over hechting

Dit gaan we niet doen

Tijdens deze kckz geaccrediteerde scholing ‘hechting’ voor kraamverzorgenden gaan wij het niet alleen maar hebben over het belang van huid- op huidcontact. Ook gaan we ouders niet (nog) onzekerder maken dan zij al zijn. Er bestaat ook zoiets als ‘goed genoeg’ ouderschap. Wij houden niet van problematiseren. En heel eerlijk, wij kunnen ons ook niet zo erg goed concentreren, lang stilzitten en luisteren naar een docent of trainer. Daarom proberen we te vermijden dat kraamverzorgenden 3 uur lang moeten stilzitten en luisteren naar de trainer.

Accreditatie

De verplichte scholing voldoet aan de gestelde eisen door het KCKZ.

  • 3 uur durende interactieve scholing
  • 3 accreditatie punten

Aanmelden

Wil jij de medewerkers van jouw organisatie incompany of op locatie deze scholing laten volgen? Stuur een bericht of bel ons.

 

 

Kosten

Per deelnemer : € 129,- inclusief btw,-

Onze visie

De eerste 1001 dagen in het leven van kinderen, de periode van de zwangerschap tot tweejarige leeftijd, kunnen bepalend zijn voor het verdere verloop van de ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. Zo vroeg mogelijk investeren in de ontwikkeling leidt tot het beste resultaat op lange termijn.

Meer over onze visie