Home > Kennisblog > Welke training kies ik voor mijn kinderopvang organisatie, en waarom?

Welke training kies ik voor mijn kinderopvang organisatie, en waarom?

11 - juni - 2019

Voor jouw kinderopvangorganisatie ben je op zoek naar een passende training of scholing voor jouw medewerkers. Je wilt de juiste keuze maken voor de organisatie. Vooral voor de pedagogisch medewerkers moet de scholing een grote meerwaarde hebben. En de medewerkers, die veranderen.

Zij veranderen in de manier waarop ze leren, wanneer zij leren, van wie zij leren en wat zij willen leren. Ze zijn steeds moeilijker aan te trekken of te behouden voor jouw organisatie. Het brengt je aan het twijfelen. Welke training kies ik, en waarom?

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor een training of scholing? En wat maakt dat een training aantrekkelijk is voor jouw medewerkers? Wij denken dat deze 4 zaken jouw kunnen helpen bij het nemen van jouw beslissing.

  1. Breng in kaart wat jouw organisatie wil bereiken met de training. Wat moet het resultaat zijn na twee weken? En na een jaar? Wanneer zou de training een succes zijn?
  2. Wat vinden medewerkers aantrekkelijk tijdens een scholing of training? Weet je dat echt? Klopt jouw beeld nog wel van wat, hoe en wanneer zij graag willen leren?
  3. Externe trainers zijn passanten. Maak ze niet te belangrijk. Gemiddeld 60 procent van wat je leert tijdens een training vergeet je binnen een maand weer. Het is belangrijk dat het geleerde wordt ingebed in de organisatie en structureel terug op de agenda komt. De pedagogisch coach kan hier langdurig en terugkerend een belangrijke rol in spelen. Met name in de transfer naar de praktijk.
  4. De kracht van een training zit hem vooral in de groep. De groep komt met elkaar vaak tot een betere oplossing dan de ‘expert’. De trainer stimuleert vooral de interactie tussen de deelnemers onderling. Het is echt een vak apart om dit goed te doen. Vraag naar de ervaring en competenties van de trainers op dit gebied.

Wil je meer weten over 1001dagen? Heb je vragen of wil je graag informatie. Kijk op onze website of neem direct contact op.